/ БГНЕС
Няма поръчка на основен ремонт на пътища, която да е обявена от нас, и да не е обжалвана. Това попарва надеждите ни да ремонтираме - основен ремонт, пътища тази година. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов по време на парламентарния контрол.

Той изтъкна, че политиката на досегашните управляващи е била подценяваща към третокласните пътища и особено в планинските райони.

За тази година можем да започнем основен ремонт само на онези участъци от пътната мрежа, за които има наследени технологични проекти и за които можем да обявим обществени поръчки за изпълнение, каза министърът и напомни, че една обществена поръчка за строително-монтажни работи по пътната настилка отнема около 6 месеца.

Караджов съобщи, че за триста километра пътища за основен ремонт има направени технически проекти от предишните управляващи.

"В програмата за тази година за проектиране на пътната агенция, която лично съм разпоредил, са 2600 - независимо кой министър ще седи на моето място, догодина, лятото, той ще има 2600 приключени проектирания, вероятно и започнати процедури за строителни ремонти работи", каза министърът.
БТА