Бившият футболен национал Радостин Кишишев за втори път затваря ресторанта си
Как вторият локдаун ще се отрази на бизнеса? Бившият футболен национал Радостин Кишишев, който в момента е президент на бургаския „Черноморец”, за втори път ще затвори вратите на семейния си ресторант, както много други в бранша.

„Ситуацията е изключително неприятна икономически, но мисля, че е добре, защото вероятно ще се спасят много животи. При първото затваряне аз съкратих абсолютно всички работници. Пратих ги на борсата, платих им всички задължения, защото смятах, че това е най-доброто както за тях, така и за мен. Не оставих доставки, но много мои колеги го направиха. Те споделиха, че са имали работа през първата седмица. Оттам нататък хората не са си поръчвали ”, сподели той.

Лично за себе си Кишишев разказа, че е започнал да доставя храна след отваряне на заведението, но те са намалели драстично – с почти 50%. Това изправя ресторантьора пред дилема как да процедира при второто затваряне.

Властта се вслуша в лекарите: Новите ограничения в сила от петък до 21 декември (ВИДЕО)

„Коментира се повече за работниците. Всички, което се дава, е за тях. Дава им се 60, но откъде аз да извадя другите 40. Бързо и спешно трябва да се реши какво ще даде правителството на работодателя, защото там е по-големият проблем”, заяви Кишишев.

Бившият национал сподели, че новината за смъртта на Диего Марадона го е изпълнила със скръб. Той си спомни за среща с аржентинеца през 1998 г., когато е играл с националите. Тогава Кишишев не е имал възможността да се изправи пред легендата на терен, но пък са се засекли във фоайето на хотела, в който националите са отседнали.
NOVA