/ МВР
Това са издирваните за взривения банкомат (СНИМКА)
95153
Това са издирваните за взривения банкомат (СНИМКА)
  • Това са издирваните за взривения банкомат (СНИМКА)
Полицейска акция с участието на близо 250 души, сред които жандармерия, спецчасти, Гранична полиция, хеликоптер, дронове и кучета, успя да залови един човек в Перник във връзка с поредния разбит банкомат.

Взривиха банкомат в Сапарева баня, има задържан (СНИМКИ)

Устройството бе взривено около 3:00 ч. тази нощ в Сапарева баня. Тримата извършители са засечени от полицията, но успяват да пробият устроената им блокада и се скриват в гората край село Боснек. Въпреки мащабната полицейска акция, която продължава от рано сутринта, към момента нито един от тях не е открит.

По последна информация тримата банкови обирджии са избягали от гората, в която се скриха след обира. Това смятат полицаи, участващи в издирването им, цитирани от "24 часа".
 

БГНЕС


Сили на Национална полиция, жандармерията, Гранична полиция, Специализираният отряд за борба с тероризма, хеликоптер, дронове и кучета, така и не успяха днес да заловят бегълците. Около 17:00 ч. от МВР разпространиха и снимки на тримата издирвани мъже - Тодор, Красимир и Кирил. По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов акцията ще продължи, макар и в по-малки мащаби.
 
Успоредно с акцията са претърсени и пет адреса в Перник. Задържан е един човек по подозрения, че е свързан с разбивачите на банкомата.
 

В Перник задържаха още двама заподозрени за взрива в Сапарева баня


Поредният банкомат бе взривен около 3:00 ч. тази нощ в Сапарева баня. Автомобилът на извършителите обаче е засечен от полицията и започва гонка. Крадците успяват да пробият блокадата и след като колата им излязла от пътя и аварирала, се оттеглили в гората край пернишкото село Боснек.
 
По думите на Младен Маринов за взривяването на банкомата отново е използвана бутилка със сгъстен въздух, както и при предишните случаи в последните седмици.
 

БГНЕС


В последните два месеца бяха разбити близо 10 банкомата на територията на страната. Последният случай е от вчера в столичния квартал "Редута", откъдето бяха откраднати около 60 000 лева. Единственият задържан по случаите до момента е арестуваният днес мъж в Пернишко.
 
Родните престъпници обирали банкомати неправилно

В края на октомври вътрешният министър Валентин Радев заяви, че не ставало дума за организирана група, а за единични случаи, като дори разкритикува престъпниците, че не взривявали банкоматите правилно.