дъга облаци слънце дъжд
дъга облаци слънце дъжд / ThinkStock/Getty Images
Времето в неделя ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността и на отделни места в южните и източните райони ще превали. Ще духа слаб запад-северозападен, в Източна България - източен вятър. Максимални температури между 22 и 27 градуса, в София - около 22 градуса.

До 36 градуса стигат температурите през юни

По планините ще има променлива облачност и на места ще превали дъжд, по-значителен в Родопите. По високите части ще духа умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 14 градуса, на 2000 м - около 7 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. През деня ще има временни увеличения на облачността и на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури по крайбрежието 22-24 градуса. Температурата на морската вода е 23-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Климатолог с прогноза за времето през юли

В понеделник вятърът ще се ориентира от изток-североизток. Ще има и слънчеви часове, повече сутринта и в източните райони. След обяд на места в Западна България ще превали и прегърми. Температурите слабо ще се повишат и максималните ще са между 23 и 28 градуса.

Във вторник от юг ще започнат валежи, в следобедните часове, придружени с гръмотевични бури. Има повишена вероятност в Централна и Източна България валежите да са интензивни и значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Температурите ще са по-ниски от обичайните - максималните, предимно между 21 и 26 градуса, в районите с по-интензивни и продължителни валежи ще остават под 20 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ-БАН, БТА