Томислав Дончев
Томислав Дончев / Министерски съвет
"Както е казал Гьоте: Колко много се заблуждават хората, когато си мислят, че това, което са научили, са го разбрали". С този цитат вицепремиерът Томислав Дончев отговори на президента Радев по време на брифинг в Министерския съвет. По-рано днес държавният глава използва цитат на Гьоте, за да отвърне задочно на изказване на премиера Бойко Борисов.

"Моля, да не се бърка раздаването на мартеници със сложната логистична задача по осигуряването на болниците и здравните служби с необходимото оборудване и предпазни средства. Тази задача се изпълнява.", обърна се Дончев към президента.

Радев с цитат от Гьоте: Няма нищо по-страшно от активната глупост (СНИМКИ/ВИДЕО)

"Доколкото си спомням от скромния ми опит във въоръжените сили, армейските команди: кръгом, бегом, марш и т.н, се изпълняваха от по-висшите към по-нисшите чинове, с цел да се извършват механични движения без да осъзнават смисъла им. Не мисля, че в тази ситуация подобен режим е приложим. Първо: тук няма новобранци. Второ: не сме на занятия по стрелкова подготовка. Трето: и да бяхме, не е ясно коя команда трябва да изпълняваме – тази от трети март или тази за сваляне на каринтинните мероприятия отпреди седмица. Всичко това ми прилича на един жанр от въоръжените сили, където някой с цел да унижи другия, му подава командата: шашкай се в различни посоки. Тези, които са били на служба могат да си я спомнят.", продължи Томислав Дончев по адрес на президента.

Борисов към Радев: СЗО реши спора за социалната изолация снощи

"Единственият персонален призив, който ще отправя към президента,е да следва собствената си препоръка - нека всички да се смирим и да си гледаме работата", призова Дончев държавния глава.

"И понеже взехме да цитираме класици, можем да завършим с Гьоте: Когато двама се карат, виновен е по-умният.„Най-ценното в тази ситуация - Разделяй и владей е мъдро правило, но обединявай и направлявай е по-добро", заключи вицепремиерът.