Художник от Стара Загора прекарва година и половина в затвора заради притежание на вещество, което се оказва… хранителна добавка, съобщи NOVA. Извършилите първоначалния тест обаче констатират, че то е комбинация от амфетамин, метаамфетамин, кокаин и хероин.

Абсурд: Семейство получи фактура от 800 лева, начислени за кражба на ток от друг

Михаил не помни момента на ареста си съвсем точно, защото бил пиян. Прекарва зад решетките цели три месеца преди да се срещне с обещания му още в началото служебен адвокат.

Впоследствие наема свой. Именно той се усъмнява в експертизата и така веществото, което Михаил купува от аптека, е изпратено за повторен анализ в Института по криминология в София. Оказало се, че става дума за вещество, което се използва за хранителна добавка - използва се в храни и лекарства, чието притежание не е незаконно и се продава в аптеките.

Когато е задържан, у Михаил е намерено и малко количество марихуана – 0,2 гр. Затова сега искат да го съдят повторно.

Абсурд: Магистрати четат присъди във физкултурен салон

Освен това, магистратите вече са разпоредили потърпевшият да плати разноските по делото в размер на 2300 лева, в които влиза и цената на грешната експертиза. Наложена му е и глоба от 500 лева за притежание на канабис.

Адвокатът ще обжалва, а клиентът му е твърдо решен да съди България. И броени дни след излизането си на свобода Михаил си купил билет за Англия. Възнамерява да заживее и работи там, защото се страхува, че у нас може пак да го арестуват „за една торба цимент”.
 
nova.bg