Цветан Цветанов
Цветан Цветанов / БГНЕС
От ГЕРБ отговориха на обвиненията на Левицата, като ги определиха като „фалшиви новини“. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че на нито един български гражданин няма да бъде ограничено правото на достъп до оградата по границата ни с Турция.

БСП иска незабавно оставките на вътрешния министър и на Валери Симеонов
 
По никакъв начин няма да се ограничи възможността този, който има някакви данни за престъпление, да сезира съответните органи. Точно затова, госпожо Нинова и господа народни представители от БСП, сезирайте компетентните органи, когато имате достатъчно доказателства, защото това е институционалния подход и това е начинът, по който приляга като поведение на народните представители. Много е лесно да излизаме тук и да говорим небивалици. Много лесно е да излизаме тук и да припомняме за постановление на Министерски съвет с решение, когато са ограничили възможността и са превърнали магистрала „Тракия“ в национален обект. Нали разбирате, че всичко това е несъстоятелно като твърдение, което те направиха“, посочи председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Елена Йончева: Шуробаджанащината в България вече не е изключение, а правило
 
Никой и по никакъв начин няма да ограничи възможността на който и да е било народен представител. Отидете и сезирайте компетентните органи, както го правите за всеки един конкретен случай, когато сте имали информация. Но вие обичате повече да направите медийно присъствие, да кажете неистина, да създадете фалшиви новини и да смятате, че по този начин можете да сте алтернатива на едно бъдещо управление“, допълни още Цветанов.