/ Dariknews.bg, Деян Герговски
ГЕРБ и БСП в нов спор – този път заради програмата за саниране. Соцаилистите внесоха искане в парламента за създаване на временна комисия, която да провери сключените по програмата договори. В това желание управляващите не видяха никакъв смисъл.

Временната комисия трябва да разследва как са определяни цените на строителните дейности, как са избирани фирмите, какви са разходите и постигнатите резултати. Според Жельо Бойчев от БСП трябва да бъде проучено и как ще продължи програмата.

Нанков: 500 млн. лв. са разплатени към ББР по програмата за саниране

"Към момента има подписани договори за близо 2 милиарда лева. От тази информация става ясно, че има 4759 договора, сключени между общините и съответните етажна собственост. Но става ясно и следното, че няма предвидени финансови средства в Бюджет 2018 за продължение на програмата и изпълнение на тези 4759 договора" допълни Бойчев.

Според опозицията управляващите са стартирали тази програма, без да знаят какъв е обхватът и без да знаят как ще я осигурят финансово. Малко по-късно последва задочен отговор от ГЕРБ. Зам.-министърът на регионалното развитие Малина Крумова не видя нищо притеснително.

Апартамент остана без саниране заради страх от … стиропор (СНИМКИ)

"Средствата за сградите, които се изпълняват, са осигурени и ще бъдат финансирани от бюджета, а бъдещето на програмата, както сме декларирали вече е в пряка зависимост от разработваната жилищна стратегия", поясни Крумова.

От ГЕРБ се похвалиха още, че хората вече усещали ефект от програмата.