/ БГНЕС, архив
Левски е получил оферта за спонсорство от Efbet на стойност 8,5 милиона лева на година, съобщиха „сините" на официалния си сайт.

Условието на компанията е да бъде сменена собствеността на клуба.

Efbet Левски
PFC Levski Sofia

„На 11.02.2020 г. в деловодството на „ПФК Левски“ беше получено писмо от хазартния оператор Efbet, с което се предлага финансова помощ с условие за прехвърляне на собствеността на отбора. В писмото не се посочва на кого следва да бъде прехвърлена собствеността, но е посочена сума под формата на спонсорство при евентуално изпълнение на условието. За да избегнем спекулации, публикуваме до всички полученото писмо, тъй като то засяга както отбора, така и всички фенове. Така поставеното условие е изцяло в компетенциите на мажоритарния собственик на клуба.„ПФК Левски“ активно търси решение за гарантиране на финансовата си стабилност и оценяваме всяко реално предложение, което може да бъде изпълнено и да помогне на отбора", се казва в писмото.

В същото време от футболния отбор отговориха на компанията. Изпълнителният директор на клуба Павел Колев заяви, че Управителният съвет ще разгледа предложението.


„Благодарим Ви за отправеното предложение и изразената готовност да подпомагате дейността на „Професионален футболен клуб Левски” АД като генерален спонсор в така създалата се ситуация и съобразно поставените от Вас условия. С предложението са запознати членовете на Управителния съвет и ще бъдат запознати акционерите на дружеството при свикване на общо събрание на акционерите на клуба.

Уведомяваме Ви, че предложението ще бъде разгледано по същество от Управителния съвет при първа възможност, в случай че настъпи поставеното от Вас условие – промяна на собствеността на клуба.

С уважение: Павел Колев, изпълнителен директор".