/ БГНЕС
Стефани Кирякова, която е едно от момичетата от ансамбъла, донесли злато на България на Световното първенство по художествена гимнастика в София, направи трогателна изповед няколко дни след най-големия успех в своята кариера. Тя сподели чрез своя профил във Facebook, че няколко седмици преди Мондиала майка ѝ е получила инсулт, вследствие на който е загубила говора си и подвижността на дясната си ръка.
 
Именно заради нея Стефани е решила все пак да участва на Световното и да изпълни мечтата и на своята майка.

Световна титла: Ансамбълът ни със злато на пет обръча (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
В своето "Писмо до мама" Кирякова благодари и на всички свои съотборнички и треньорки за подкрепата в тежкия момент.
 
„Предстоеше ни най-важното състезание, за което работихме толкова много. Беше ми ужасно тежко да продължа да тренирам, когато знаех че си болна. С всички сили се опитвах да не мисля за това, защото не исках да развалям тренировките. Понякога успявах да сдържа емоциите си, понякога - не. Но хората около мен ми бяха огромна подкрепа през цялото това време. Целият ми ансамбъл, момичетата които са повече от семейство за мен не ме оставиха нито за миг. Получих огромно разбиране от нашите треньори Весела Димитрова и Михаела Маевска“, споделя Стефани.

„В тези най-трудни за мен дни реших, че ще играя на Световното заради теб, мамо! Не само ще играя, но обещах пред Бог, че ще спечеля златен медал и ще стана световна шампионка”, допълва тя.
 
Ето и пълния текст на нейния трогателен статус:
 
 

Няколко седмици преди световното майка ми получи инсулт, поради който загуби говора си и не може да движи дясната си...

Публикувахте от Stefany Radoslavova Kiryakova в Вторник, 18 септември 2018 г.
gong.bg