Звездата на българския футбол Димитър Бербатов най-вероятно ще сложи край на кариерата си, ако това лято не си намери нов отбор. Това съобщи самият той пред NOVA.
 
"Ако и това лято не си намеря отбор, в който да играя, кариерата ми ще свърши. Но никой футболист не е готов за това. Когато приключиш с футбола, малка част от теб умира", каза Бербатов.
 
Ден за творчество в семейство Бербатови (СНИМКИ)

Той се върна в спомените си от първите си стъпки във футбола. "Нямах футболна топка в Благоевград, имах баскетболна и играех с нея. На махленско ниво. Играеш с по-големите от теб, бутат те, удрят те, ти ревеш, никой не ти обръща внимание", спомня си футболистът.
 
Според него е по-добре, че е живял в нищета: "Спомням си времена, в които сме събирали трохите хляб, за да си направим филия".
 
Бербатов: Никога не оставяй „Те“ да ти казват, че не можеш да постигнеш нещо (СНИМКА)

"Всеки футболист мисли, че може да е треньор, но това не е така. Много големи футболисти не са станали добри треньори и обратното - хора, които не са играли футбол, са страхотни треньори", сподели още Бербатов.

Дон Бербатоне взриви интернет (ВИДЕО)

Той отбеляза, че не е разочарован от България. "Аз съм живял в другите държави и всичко, което го имаме тук, го има и там. Аз съм реалист", казва той. Нападателят сподели също, че да бъде в една съблекалня и в един отбор с Роналдо, Руни и Фърдинанд му е доставяло огромно удоволствие.
nova.bg