/ БГНЕС
Няма такава държава, няма такова правосъдие, абсолютно нагласено. Това каза задържаният кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева.
 
Иванчева говори отново в съдебна зала преди заседанието на Апелативния специализиран съд, който трябва да реши дали да потвърди или не отстраняването й от длъжност.
 
Съдът решава окончателно дали да отстрани от длъжност Десислава Иванчева

На въпроса кой трябва да стане временен кмет на района, Иванчева каза, че вече е заявила своето мнение, че най-близък до идеята е настоящия ПР на общината Петър Кърджилов. „Той е "за" зелен Младост”, обясни Иванчева.
 
Междувременно Столичният общински съвет избра нов временно изпълняващ длъжността кмет на "Младост".
 
Архитект Румен Русев заема поста на Десислава Иванчева

Общинарите избраха архитект Румен Русев да заеме мястото на кмета Десислава Иванчева. По време на обсъждането стана ясно, че легитимно зам.-кметовете на Иванчева в район "Младост" са трима - арх. Русев, Владимир Клисуров и Дияна Павлова, която по обективни причини не може да изпълва задълженията си.
 
БГНЕС


Екипът на район "Младост" също е в Столичната община и изрази подкрепата си за архитект Русев.

Кметът на „Младост“ подписвала документи и уволнявала от ареста

Десислава Иванчева, заместникът й Биляна Петрова и бившият кмет на „Младост” Петко Дюлгеров бяха арестувани преди повече от месец. Иванчева е обвинена във вземане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров и Петрова са сочени за нейни помагачи.
 
Петрова бе задържана заедно с Иванчева през април. Миналата седмица Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност и нея. Тогава стана ясно, че тя също ще обжалва решението пред по-горната инстанция - Апелативният специализиран съд.
БГНЕС