/ Личен архив
"Извинете, къде пеете, да отидем да ви слушаме" - това попитали посетители на пиано бар във Варна депутата от ДПС Ерджан Ебатин след едно от любителските му изпълнения на My Way на Франк Синатра. Пял е парчето за удоволствие стотици пъти, даже заедно с Васил Петров. Наложило се да обясни на посетителите, че е народен представител и пее само за удоволствие, разказа самият Ебатин пред DarikNews.

Хващал е микрофона и в пиано барове в столицата, откакто е депутат. Малцина знаят за това, че голямата му любов е музиката. Пее, откакто се помни, но за жалост, не е успял професионално да учи пеене. По образование е биолог и химик, без малко да стане лекар. Бивш областен лидер на ДПС във Варна и вече два мандата народен избраник, член на комисиите по околна среда и по култура и медии.

Познават го и като голям любител на животните, особено на впечатляващите по своите габарити кавказки овчарки, които развъжда. Но музиката си остава голямата му любов. И за да е сбъдната мечтата му поне наполовина, Ебатин се решава да се почувства поне за един запис време в кожата на любимия му Синатра. Прави го в професионално звукозаписно студио в София само преди дни, а изпълнението му направо взриви социалната мрежа и изненада мнозина от приятелите му, които не го бяха виждали в тази светлина.



"Направих записа само за половин час, въпреки че бях доста болен. Но имах запазен час и нямаше как", разказа Ерджан Ебатин. Признава, че сега би го направил още по-добре. А песента е нова в репертоара му - разучил That's Life съвсем скоро, през декември. "Отидох да гледам "Жокера" и се влюбих в тази песен. Много зор видях, докато я разуча", казва депутатът.

Иначе признава, че от българските певци любим му е Васил Найденов, с когото също е пял в имровизиран дует в пиано бар, и разбира се, примата Лили Иванова."Знам наизуст и мога да изпея почти целия репертоар на Лили Иванова", казва Ебатин.

"Имаме нова звезда на хоризонта", "Страхотно изпълнение", са само част от реакциите в профила му, където Ебатин публикува видеоклипа с песента. Сред приятно изненаданите е и певицата Кристина Димитрова. "Ехаа, Ерджан, ти си бил скрит талант! Супер яко", възкликва и тя. А Ебатин планира скоро да повтори емоцията в звукозаписното студио, защото е свикнал винаги да пожелава на хората около себе си "Напред!"/Ileri/.