/ БГНЕС, архив
Българските "Нощни вълци" се включват в мотомарша "По пътищата на победата"
93453
Българските "Нощни вълци" се включват в мотомарша "По пътищата на победата"
  • Българските "Нощни вълци" се включват в мотомарша "По пътищата на победата"
Българските "Нощни вълци" се включват в третия международен мото марш "По пътищата на победата", посветен на 72-та годишнина от победата над хитлерофашизма.
 
Тази година мотопоходът  ще се състои от няколко лъча - два централни от Русия и България, и два други от Полша и Словакия. Мотористите ще се съберат в Будапеща, откъдето ще отпътуват за Германия. На 9 май с шествие по улиците на Берлин те ще отбележат годишнината. Стартът на мотопробега бе даден днес в Москва. Българският лъч потегля  след няколко дни.
 
Българските "Нощни вълци" ще тръгнат към Будапеща на 1 май. Колоната от мотори ще потегли в 11.30 ч. от  Паметника на Съветската армия в София. По пътя си те ще посетят знакови места, за да се поклонят пред паметта на многобройните жертви, които сме дали във войната срещу Третия Райх, обясни президентът на софийския мотоклуб Денчо Златанов.
 
С инициативата си "Нощните вълци" искат да покажат на подрастващите, че e имало такава война, която не бива да бъде забравяна, защото е една от най-големите злини на човечеството.
 
През 2017-та се навършват 125 години от рождението на ген. Владимир Стойчев, който е командир на Първа Българска армия по време на участието на България в окончателния разгром над Хитлеристка Германия, припомни Светослав Николов, също член на "Нощни вълци".
 
Началото на мото марша "По пътищата на победата" бе дадено днес в Москва.
 
Руските "Нощни вълци" тръгнаха към Берлин. Те няма да минават през България, а с българските, полските и словашките участници в мото пробега ще се срещнат в Унгария. Тази година интересът към събитието е голям, очакват се над 200 участници, заяви пред руските медии лидерът на мото клуб "Нощни вълци" в Русия Александър Залдостанов.
 
Тази година може би ще има безпрецедентен  брой участници. Заявки постъпват буквално всеки ден, даже всеки час. И колкото повече наближава началото на събитието, толкова повече хора звънят и питат.
 
Мото походът "По пътищата на победата" ще продължи 12 дни. Българските участници ще преминат над 5000 км.