Бойко Борисов
Бойко Борисов / БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов каза пред журналисти, че след като се е поинтересувал за това какво е наложило да има толкова дълъг престой на мястото на задържането на кмета на "Младост", му е било обяснено, че проверката на банкнотите трябва да бъде направена така, че да не "падне" в съда, като това изисква всяка банкнота да бъде описана по номера и проверена, което пък отнема много време.
 
Бих посъветвал колегите друг път да бъдат по-експедитивни, за да може да не се получава нещо, което всички искаме - борба с корупцията, след това дни наред да се обясняваме защо и как е проведена самата операция“, заяви премиерът.

17 април: Арестуваха кмета на „Младост“ (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Преди 20 - 30 дни кметът на "Младост" беше при мен, пратих я при Фандъкова, говорихме за парка до Църквата, да помогнем финансово да стане прекрасно място в „Младост“, коментира Борисов и изтъкна, че е в постоянни отлични отношение с всички кметове, независимо от това от коя политическа сила са. „Не приемам абсолютно никаква спекулация по тази тема“, заяви премиерът.

Десислава Иванчева разкри каква е причината за акцията срещу нея
 
Той направи коментара си след участие във форум за контрабандата на цигари.
 
В отговор на въпрос премиерът напомни, че партия ГЕРБ е изразявала убедеността си, че тютюнопушеното уврежда здравето и е подкрепяла всички действия в борбата срещу пушенето на цигари. Това ще ми бъде и мнението, ако се постави тази тема, допълни премиерът, коментирайки предложението на вицепремиера Валери Симеонов за промени в режима на пушене в заведенията и отбеляза, че това е мнение на Симеонов, а темата не е била обсъждана от двамата.

Бизнесменът Ваклин за акцията срещу Иванчева: Няма заговор (ВИДЕО)
 
По въпроса за контрабандата на цигари в Европа премиерът изтъкна, че с приходите от борбата срещу нея би могло да бъдат продължени различни европейски политики, сред които и кохезионната. По отношение на краткосрочните мерки за справяне с контрабандата на цигари в страната Борисов увери, че ще бъдат предприети съответните мерки, сред които и това по-пазарите да има повече представители на полицията.
 
Премиерът каза в отговор на въпрос, че действията на МВР и спортното министерство във връзка с превенция на футболното хулиганство са достатъчно строги и не трябва да се "надъхват" полицаите и жандармерията повече, за да няма по-засилено прилагане от тяхна страна на повече сила.
БТА