/ Facebook/BoykoBorissov
Премиерът Бойко Борисов отдаде почит пред делото и паметта на Апостола на свободата Васил Левски. Днес се навършват 147 години от гибелта на Апостола. 

Малко преди 8 часа министър-председателят, придружен от министрите Владислав Горанов, Младен Маринов и Красен Кралев пристигна пред паметника на Васил Левски.

"Поклон пред паметта и делото на Васил Левски! Те са високо ценени от целия български народ и никога няма да бъдат забравени! Апостола е безспорна обединителна фигура и авторитет. Неговата визия, организационни умения и смелост са забележителни. Васил Левски винаги ще бъде символ на България, дължим му много и се прекланяме пред него!", написа малко по-късно премиерът в личния си профил във Фейсбук. 

Бойко Борисов
Facebook/BoykoBorissov

Пред паметника на Васил Левски той не се спря да говори пред журналисти, отвърна само, че с министрите си имат много работа. 



"Може ли да се чества обесването, това е като разпети в петък.Поклон, всичко това, но не може да бъде празник. Прекланяме се, трябва да ни е срам, че не сме го спасили", коментира премиерът пред министрите.