Борисов проверка АМ Европа
Борисов проверка АМ Европа / пресцентър, МС
Яд ме е, като пишат глупости за мене, но няма да ме спрат, каза премиерът
Бойко Борисов застана зад волана, за да инспектира строителните дейности на АМ Европа.

"България върви добре по всички критерии. Това се оценява от всички институции". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на инспекция на строителните дейности на АМ „Европа”. Той публикува видео в личния си профил във Facebook.

Борисов проверка АМ Европа
пресцентър, МС

Заедно с министър-председателя са вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и зам.- министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Като видя чакъла, мостовете и каналите, че са затворени, знам, че вече е необратимо. Догодина, когато тръгнат българите за Белград, да е бързо. Ние за 10 години това, което сме направили, пак си заслужава. Това са работни места, заплати, обороти“, отбеляза по време на инспекцията премиерът Бойко Борисов. Министър-председателят обясни още, че в този участък се работи по няколко дейности едновременно, за да се съкрати срокът за изпълнение на проекта. „Това е вече готова част, движим се по абсолютно готова част и то само за няколко месеца се е развило всичко това. Ето мост, ето канавки, слагат вече оградата за животни. Те ще успеят късното лято да свършат“, заяви още българският премиер. Борисов добави, че компенсаторно се залесява в районите на строително-монтажните дейности на магистралата и се спазват всички екологични мерки.

Премиерът Бойко Борисов провери и изграждането на участъка между  ГКПП „Калотина“ и Драгоман, чието изграждане започна в началото на февруари тази година. Строителството на 14,5-километровата отсечка се финансира със средства от Механизма за свързване на Европа на Европейския съюз и републиканския бюджет. Стойността на инвестицията е за близо 165 млн. лв., а срокът за изпълнение е февруари 2022 г.



"Стартираме процедура за разширяване на граничния пункт", каза финансовия министър Горанов, като допълни, че не е ремонтиран откакто е създаден.

"В координация с АПИ успяхме да свържем двата пътя", каза Горанов.



"Над 10 хиляди автомобила ще минават", каза от своя страна Нанков, а премиерът Борисов заяви, че по магистралата ще е лесно на сърбите да ходят на почивка в Банско.

Борисов обясни, че до късното лято ще успеят да приключат с ремонтите.

Борисов проверка АМ Европа
пресцентър, МС

В коментарите на Фич, свързани с демографията, се казва, че колкото повече се забелязва качеството на живот у нас, толкова повече българи се завръщат - това е трайна тенденция, заяви финансовият министър Горанов, като уточни, че от Агенцията съобщили, че ще вдигнат рейтинга на България ако влезе в Еврозоната. "Разпоредил съм на министър Маринов и на главния секретар да се стационират полицейски коли около обектите - това е международен път, ако стане авария да се реагира бързо", добави премиерът. Борисов повтори, че е необходим амбициозен европейски бюджет. "Амбицията да се случват нещата трябва да бъдат захранвани със средства", каза още той.

Премиерът коментира и темата с къщата в Барселона.

"И като кажат „къщата на Борисов в Барселона“. Абе, аз къща нямам, те – къща. Омаскариха си ме и това е. Ето такава е ситуацията“, оплаква се той пред министрите си. „То и в учебника за компромати така пише. Подбираш истини“, добави той. "Яд ме е, като пишат идиотщини и глупости за мен, но няма да ме спрат", зарече се Бойко Борисов.