/ Dariknews.bg, архив
23-годишният Кирил Нойков, който на 24 май преби двама лекари и един охранител в бургаска болница, отговори на въпрос защо го е направил кратко и ясно: "Не си гледаха работата като хората". Районният съд определи постоянна мярка "задържане под стража" за младия мъж.
 
Служебният защитник на извършителя поиска той да бъде освободен и да му бъде назначена по-лека мярка за неотклонение, а делото да бъде гледано при закрити врата, тъй като по думите му "се отразявало пагубно на психиката му".

След грозния побой от пациент: Лекари застават зад лекари
 
Той самият заяви в залата, че не иска да го гледа цяла България. Съдия Петя Георгиева обаче отказа с мотив, че процесът предизвиква силен обществен интерес и присъствието на медии е напълно оправдано.
 
Прокурор Радостина Ганева обяви пред съда, че Нойков е обществено опасен, има пет предишни присъди за кражби и грабеж, а побоя е извършил в условията на опасен рецидив – месеци, след като бил освободен от затвора през есента на миналата година. Тя изтъкна още, че хазяинът му иска незабавно да освободи квартирата и веднага да прекъсне всякакви отношения с него.

Задържаха за 72 часа мъжа, нападнал лекари в бургаска болница
 
Адвокат Дарина Маджарова възрази, че младежът е показал добра воля и си намерил работа след изтърпяването на своята присъда, а хазяинът й заявил в телефонен разговор, че няма нищо против Кирил, а не иска да се занимава с него заради силния медиен интерес. Тя заяви, че охраната на болницата е нанесла "жесток побой" на младия мъж, а за делото е нужна експертиза за неговото психическо състояние.
 
Самият обвиняем заяви няколко пъти, че съжалява много за стореното, никога досега не е участвал или предизвиквал побои, не пие алкохол и не взима наркотици. Според него затворът не поправя хората, а само ги озлобява и затова животът му не трябва да продължи отново зад решетките.
 
Всичко беше нормално и изведнъж се сринах психически. Гледаха ме с друго око, като разбраха, че съм рецидивист“, каза той в залата.

Пиян пациент нападна лекари и персонал в бургаска болница
 
Кирил Нойков може да получи от 1 до 6 години ефективно наказание, задето на 24 май, след като бил докаран на носилка в болницата, преби лекуващия го лекар и още двама души. Неговият адвокат заяви, че той има нужда от специални грижи, заради сърдечните си проблеми и тяхната липса в ареста може да му струва живота.
 
Съдия Георгиева не се съобрази с тези факти и му наложи "задържане под стража". Това подлежи на обжалване. Делото е насрочено за 1 юни.