Синът на бившия екоминистър Долорес Арсенова Калоян Арсенов беше задържан за разпит заради стрелбата в Лозенец. Прокуратурата повдигна обвинения на Йордан Златков за инцидента. Той ще отговаря за хулиганство, извършено с особена дързост. От Софийска районна прокуратура заявиха, че оръжието не е на Златков и все още разследват дали Арсенов е неговия собственик.

Стрелба в столичния квартал „Лозенец“, по чудо няма пострадали

След вчерашната стрелба в столичния квартал „Лозенец”, синът на Злати Златков- Златистия Йордан Златков е обвинен за инцидента. Той е задържан за 72 часа и ще отговаря за хулиганство, извършено с особена дързост.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Радослав Димов разказа, че при произвеждането на изстрелите Златков е бил с 2 промила алкохол в кръвта:
 
„Това е категорично установено, че не е стрелял собственикът на оръжието. Предвиденото наказание в закона е до 5 години лишаване от свобода. Бил е осъждан, но е реабилитиран или неосъждан към настоящия момент. Това е било за управление на МПС под влияние на алкохол“, посочи Димов.
 
Синът на бившия екоминистър Долорес Арсенова Калоян Арсенов е бил задържан и разпитан, като свидетел на инцидента.
 
По информация на Нова до стрелбата вчера се стигнало малко, след като празнуващите извикали известния певец Радо Шишарката да им попее:
 
„Към 01:30 ч. ми се обадиха да дойда да пея и тъкмо наближавам кафето и в този момент се чуха изстрели. Като влязох вътре стана скандал за тези изстрели, защото разбрах, че това момче нещо си е играло с пистолета, неволно стрелял, обаче оцелил съседна сграда. Късмет, че не е имало никой. Тъкмо започнах да пея „Тигре, Тигре“ и вече дойде полицията, за да си свърши работата“, посочи Радо Шишарката.
 
Неофициалната информация е, че пистолетът, с който е стреляно, е регистриран на името на Калоян Арсенов.