/ Дарик, архив
Софийски градски съд постанови 30-годишна осъдителна присъда спрямо Кристиян Гочев. На 25 юли миналата година той уби по брутален и мъчителен начин майка си и дядо си.

Кристиян Гочев бил наркозависим и това водело до непрекъснати конфликти между него, майка му и дядо му, с които живеел в едно жилище в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Поводите за скандалите били постоянните му претенции за пари към майка му и разпродажбата на нейни вещи, за да си осигури средства за наркотици.

Лятото на 2016-а: Млад мъж уби брутално майка си и дядо си в София

На 25 юли 2016 г., след поредния спор по този въпрос Гочев нападнал майка си с мачете и нож и й нанесъл 45 рани по тялото. Смъртта не настъпила мигновено, поради което жената изпитвала мъчителни болки.

Привлечен от първоначалните писъци на майката, в стаята влязъл и дядото на извършителя. Гочев го нападнал, като при събарянето му на земята счупил всичките му ребра и го ударил с точило по главата. Преди настъпването на смъртта мъжът е изпитал мъчителни болки и ужас.

Мъжът, убил майка си и дядо си с мачете, в психиатрията на затвора в Ловеч

След това Гочев пренесъл телата на жертвите в една от стаите и включил електрическа печка, за да ускори процеса на разлагане. На следващия ден направил опит да прикрие следите от престъплението, като почистил жилището.

Престъплението било разкрито на 29 юли 2016 г. при посещение на служители на полицията, с цел да върнат на Гочев изгубената му лична карта. Оказало се, че той е изчезнал. Кристиян Гочев, който има психическо заболяване, бе издирен и намерен от органите на реда в гориста местност край село Локорско.

Задържаха мъжа, издирван за убийството на майка му и дядо му в София

Гочев се е признал за виновен и му е наложено наказание „доживотен затвор“. В съответствие с текст от Наказателния кодекс то е редуцирано на 30 години „лишаване от свобода“.