/ Министерски съвет
Смъртта на работниците е бил трагичен инцидент, коментира министър Нанков
Премиерът Бойко Борисов, заедно със заместник-министър Николай Нанков и министър Владислав Горанов, инспектира ремонта на отсечка от Околовръстното шосе, която трябва да свърже столичния квартал "Младост" с магистрала "Тракия".

"Остана само проектът да бъде съгласуван със софийска вода", коментира Нанков. Предвидени са 3 пасарелки и няколко спирки по новия участък. Светофари няма да има - само кръгови кръстовища.



Премиерът Борисов акцентира върху мерките за сигурност по строителните обекти, след като вчера двама работници загинаха при трудова злополука.

Двама работници загинаха на обект от новостроящ се участък на „Хемус“

"Ние им даваме зор да строят, но да се спазват мерките за безопасност. Всеки ден инструктажи и внимание!", категоричен беше министър-председателят, като се обърна към работниците на строителния обект. "Сега ще организирам тук да има и коли на КАТ."
 

Борисов Околовръстно
БГНЕС


Относно другата част от Околовръстното – от „Цар Борис III” до „Люлин”, Нанков обясни, че в Столична община са готови с проекта, но там отчуждителните процедури са тежки.

Започнало е и строителството на първия ЛОТ към „Калотина”.
 

Борисов Околовръстно
БГНЕС

 

„Ливади и поляни ги правим на пътища и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен”, заяви премиерът, като подчерта, че е обещал на столичани трети лъч на метрото и да затвори дъгите на Околовръстното.

Фандъкова: Всички нови влакове за третата линия на метрото са вече в София (СНИМКИ)



"Ако беше толкова лесно, да са го направили комунистите едно време, а не две лентички да пуснат за Околовръстното, аз не си представям, ако го бяхме оставили да не го правим", добави Борисов.

Относно инцидентът, при който загинаха двама работници на АМ "Хемус", министър Нанков увери, че всички мерки за безопасност са били спазени, но кофражът не е издържал и в момента тече разследване.