Той не изключи възможността да инвестира и в други големи проекти у нас
Марк Жирардели придобил мажоритарния дял на фирмата "Юлен" още през 2016 г. Това съобщи самият той пред NOVA. "Не съм го казал още тогава, защото никой не ме е питал", уточни легендата на ски спорта.

Той поясни, че е купил фирмата от "един фонд", чието име нямал право да оповестява, защото е подписал декларация за конфиденциалност. Въпросният фонд искал да си запази дяловете, но не го направил заради създаденото напрежение. "С Цеко Минев ни свързват общи хобита - караме ски, обичаме природата и планината", заяви още Жирардели.

Марк Жирардели е мажоритарен собственик на „Юлен“

Жирардели обясни, че процедурата по изкупуването на "Юлен" е продължила дълго време. "Още през 2012 г. си мислех, че би било една прекрасна възможност да инвестирам в тази фирма. Но цялото проучване на правните и икономическите показатели се извършва няколко години. В крайна сметка успяхме. Цената беше интересна за мен", коментира скиорът.

Той бе категоричен, че в Банско не е построено абсолютно нищо без разрешително. Но втори лифт трябвало да бъде изграден. "Срам ме е да казвам, че 10 години не може да се направи и не можем добре да си обслужваме клиентите, защото те висят по 2 часа на опашка, за да се качат на лифта. Искаме Банско да стане известен на целия свят", заяви Жирардели.

Нено Димов започна разговори с „Юлен“ АД за концесията на ски зона Банско

Легендарният скиор не изключи възможността да инвестира и в други големи проекти у нас.
nova.bg