Валентин Златев
Валентин Златев / БГНЕС
„Утре фирми от Българската петролна и газова асоциация ще внесем жалба в КЗК, защото по информацията, с която разполагаме, двете фирми на Веселин Марешки, които се занимават с горива, са на загуба - едната с 1,8 млн. лв., а другата - с 13,3 млн. лв. Това е чист, класически дъмпинг“. Това каза генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев пред медиите, след като беше разпитан от спецзвеното за борба с корупцията към Софийска градска прокуратура за думите му, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър.

Марешки иска прокуратурата да провери има ли политически чадър над него
 
"Аз ще очаквам този път КЗК да се произнесе и да каже така ли е, или не е така", допълни Златев. По думите му Марешки е проблем на българската държава и общество.
 
Според него въпросът е българската държава бори ли се срещу сивата икономика или започва да се слива с нея.
 
"Утре някой ще направи хляба по 0,10 ст. и ще иска да стане президент", каза още Златев и допълни, че трябва да се установи платил ли си е всички данъци Марешки.

Прокуратурата повдигна обвинения на Веселин Марешки
 
Златев заяви, че поддържа думите, че над Веселин Марешки има разпънат политически чадър. На въпрос от кого е разпънат той отговори, че "звездата на Веселин Марешки изгрява много странно 2011-2012 г. при финансовия министър Симеон Дянков".
 
Като уточни, че не твърди нищо по този повод, но обясни, че оттогава досега Марешки няма нито една приключила финансова ревизия, както и нито една приключила проверка на НАП и митниците.
 
"Държавата трябва да каже събира ли си всички данъци" или позволява на някого да получава непонятни отстъпки, допълни Златев.
 
БТА