Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС
Правителството призовава Ралица Агайн да подаде оставка
98546
Правителството призовава Ралица Агайн да подаде оставка
  • Правителството призовава Ралица Агайн да подаде оставка
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна в Министерски съвет със заместник-председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Ралица Агайн, шефа на ДАНС Димитър Георгиев и финансовия министър Владислав Горанов.

ДАНС и прокуратурата влизат в КФН
 
Българското правителство ще наеме кипърско адвокатско дружество да представлява пострадалите клиенти на "Олимпик". Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов след срещата. Той подчерта, че Българският гаранционен фонд не може да изплати обезщетение на пострадалите от фалита на "Олимпик", защото дружеството е внасяло пари само във фонда, в който се събират средства за обезщетяване при липса на установен застраховател.

БСП внася подписи за свикване на извънредно заседание на НС

Ралица Агайн / БГНЕС

Правителството и партия ГЕРБ настояват Ралица Агайн, като заместник-председател на КФН с ресор "Застраховане", да си подаде оставката заради пропуски в работата. По закон парламентът може да освободи Агайн от поста или тя доброволно да напусне.
 
По-късно през деня министър Горанов, заедно с външния министър Екатерина Захариева, ще се срещне с кипърския посланик у нас Ставрос Августидис. Министър Горанов предвижда и срещи със кипърския си колега по повод фалита на "Олимпик".