/ ThinkStock/Getty Images
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Мехмед Гюркайнак - генерален мениджър на Turkish Airlines - България, съобщи пресцентърът на министерството. На срещата министър Ангелкова и Мехмед Гюркайнак са обсъдили перспективите за двустранното сътрудничество, което още да повиши обмена на туристи между България и Турция.

Николина Ангелкова се срещна с Мехмед Гюркайнак
БГНЕС

Положителна е тенденцията за развитие на туристическите контакти между двете държави, посочват от ведомството. Данните показват, че от януари до юни 2017 г. визитите в България от Турция са близо 534 000, което е ръст от 6%  спрямо същия период на миналата година. Така за полугодието южната ни съседка е третият чуждестранен пазар за страната ни, според данните на Националния статистически институт.

Внимавайте, когато отивате на почивка в Турция, дебне нов вирус

С 8% се увеличават посещенията на турски граждани у нас с цел туризъм. През миналата година турските граждани са осъществили над 1,3 милиона пътувания до България, от тях 565 000 са били туристически, което е ръст от 8,9 на сто.

Повече от 3,3 млн. чуждестранни туристи са посетили България от януари до юни

За първите шест месеца на 2017 г. българите, които са пътували към Турция, са повече от 643 000, което е 5,7 на сто ръст спрямо същия период на миналата година. А за цялата 2016 г. пътувалите български граждани към Турция са били над 1,2 милиона.
 
БТА