Теменужка Петкова
Теменужка Петкова / БГНЕС
Моментът не е подходящ за оставка на изпълнителния директор на Националната електрическа компания, обяви пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Изпълнителният директор на НЕК подаде оставка
 
Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) след проведено заседание прецени, че не е удачно да бъде приета тази оставка, тъй като не бива да забравяме, че Петър Илиев е професионалист в областта, с която се занимава. Той е директор на БЕХ вече пета година, премина се през много тежки моменти. Знаете в какво състояние беше Националната електрическа компания (НЕК). Сега нейното състояние е значително по-добро, стабилизирано. НЕК плаща своите задължения и към централите и производителите на енергия от възобновяеми източници. Така че моментът не е подходящ за приемане на такива оставки“, каза Петкова.

БЕХ не прие оставката на шефа на НЕК Петър Илиев
 
Изпълнителният директор на Националната електрическа компания Петър Илиев депозира оставката си пред Българския енергиен холдинг на 19 юни. Официално мотиви за подадената оставка не бяха съобщени. Тя обаче дойде след поредния спор между държавната компания и бизнеса заради търг за продажба на ток.
 
Вчера, 26 юни, Съветът на директорите на "Българския Енергиен Холдинг" ЕАД не прие подаденото от Петър Илиев заявление за освобождаване от длъжност.