Ирена Василева: Забраната за пушене ще доведе до фалити на закрити заведения в Бургас
Ирена Василева: Забраната за пушене ще доведе до фалити на закрити заведения в Бургас / netinfo
Ирена Василева: Забраната за пушене ще доведе до фалити на закрити заведения в Бургас
58939
Ирена Василева: Забраната за пушене ще доведе до фалити на закрити заведения в Бургас
  • Ирена Василева: Забраната за пушене ще доведе до фалити на закрити заведения в Бургас


Протестен митинг срещу дискриминационния текст от Закона за здравето, забраняващ тютюнопушенето в закрити заведения ще се проведе днес от 15.00 часа в Бургас.
Според Ирена Василева от инициативния комитет на протестиращите, ресторнтьорите вече търпят големи загуби от забраната за пушене на закрито, която се поставя в услови яна криза. По нейни изчисления, от ограничителните мерки има риск повече от 4000 души, от работещите в този сектор да останат на улицата.
Протестът ще започне с шествие от площад Тройката, с цел гражданите - съмишленици на протеста да се присъединят към организаторите, сред които са собственици на над 60 заведения в региона.
Шествието ще стигне до сградата на община Бургас, където ще се проведе митинг - концерт. В него ще вземат участие известни бургаски музиканти и изпълнители, с което ще подкрепят правото на избор на всеки българин и ще се обявят против дискриминацията във всичките и форми. Инициативен комитет от работодатели и работещи, засегнати от категоричната забрана, ще връчи своите предложения на кмета на община Бургас Димитър Николов.
Собствениците на заведения в Бургас и техният персонал ще участват в митинга, за да се включат в националната инициатива за връщане на Закона в стария му вид и гарантирането на равни права на пушачи и непушачи.
Ирена Василева допълни, че ако протестът не се окаже ефективен собствениците на закрити заведения ще продължат с протестите.
Повече по темата, чуйте в звуковия файл от Ирена Василева: