Бюджет 2013 ни бетонира като най-стабилните бедняци в Европа според ДПС
Бюджет 2013 ни бетонира като най-стабилните бедняци в Европа според ДПС / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Бюджет 2013 ни бетонира като най-стабилните бедняци в Европа според ДПС
58487
Бюджет 2013 ни бетонира като най-стабилните бедняци в Европа според ДПС
  • Бюджет 2013 ни бетонира като най-стабилните бедняци в Европа според ДПС

Бюджет 2013 г. бетонира българите като най-стабилните бедняци в Европа, заяви депутатът от ДПС Алиосман Имамов по време на дебатите по параметрите на проектобюджета за следващата година. Имамов разкритикува управляващите, че в името на финансовата стабилност не са осигурили стимули за икономиката ни, което е основен фактор за продължаващата бедност в страната.

Анализът на бюджет 2013 показа, че той ще бетонира незавидните ни позиции като най-стабилните бедняци в ЕС - с тежка безработица, ниски доходи и липсата на каквито и да е перспективи за по-добър живот на милиони български граждани, изрази мнение Имамов.

„Бюджет 2013 размразява пенсиите, но остава замразени растежа на икономиката и доходите от труд. Увеличението на пенсиите не е обективен резултат от повишена икономическа активност, това е популистки предизборен ход, който не се покрива с очакваните тенденции в осигурителната система", коментира Имамов.

Той допълни, че бюджетът за следващата година се съдържа фискални мерки за стимулиране на икономическата активност, за увеличаване на инвестициите, заетостта и доходите на милиони българи. Имамов изтъкна, че бюджет 2013 се различава със заложените програми и тенденции на ЕС за растеж и заетост. Според депутата това разминаване ще удължи времето на престоя на българската икономика във фазата на икономическата депресия.

Чуйте цялото изказване на депутата от ДПС Алиосман Имамов за бюджет 2013: