Прецедент: Парламентарна комисия отхвърли част от бюджет 2013
Прецедент: Парламентарна комисия отхвърли част от бюджет 2013 / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Прецедент: парламентарна комисия отхвърли част от предложения бюджет 2013
58228
Прецедент: парламентарна комисия отхвърли част от предложения бюджет 2013
  • Прецедент: парламентарна комисия отхвърли част от предложения бюджет 2013

Парламентарната комисия по външна политика и отбрана отхвърли част от предложения от правителството държавен бюджет за следващата година. Това е прецедент в историята на Народното събрание. На практика депутатите не приеха бюджета за министерство на отбраната и външно министерство, НСО, НРС и служба Военна информация.

В парламентарната комисия по принцип има 22 депутати. Днес по време на разглеждането на проектобюджета за следващата година от заседанието са отсъствали много депутати.

„Осем гласа са „за", шест са „против" и двама са се въздържали. Не мога да кажа те защо са отсъствали, вероятно някакви ангажименти или нещо друго", каза зам.-председателят на комисията Ангел Найденов.

Той подчерта, че случилото се е прецедент. „Според мен е достатъчно показателно за отношението към бюджета и процедурата по приемането на бюджета", коментира Ангел Найденов.

Въпреки че комисията отхвърли проектобюджета, според Найденов няма опасност това да се случи и в пленарната зала управляващите ще го подкрепят така както е предложен от правителството.