Повечето българи не одобряват икономическата политика на кабинета
Повечето българи не одобряват икономическата политика на кабинета / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Повечето българи не одобряват икономическата политика на кабинета, сочи проучване
56396
Повечето българи не одобряват икономическата политика на кабинета, сочи проучване
  • Повечето българи не одобряват икономическата политика на кабинета, сочи проучване

72% от българите не одобряват икономическата политика на правителството, сочи годишното проучване Transatlantic Trends, проведено между 2 и 27 юни 2012 г. 86% от сънародниците ни смятат, че икономическата ни система работи за определен тесен кръг хора. Изследването се провежда в 15 държави от жителите на 15 държави от двете страни на Атлантика, включително Русия и Турция.

Единствено хората в Испания изказват по-голямо неодобрение към икономическата политика на правителството си. У нас 72% от хората не харесват политиката в сферата на икономиката и финансовата система, а в Испания – 73 на сто. Веднага след нас се нареждат румънците, 71 на сто от които не са доволни от икономическата политика на кабинета си.

Както и миналата година, 89 на сто от българите смятат, че са засегнати от финансовата криза. Повече от 40 на сто от анкетираните настояват правителството да намали разходите си. 86% са категорични, че икономическата политика облагодетелства определени хора.

Две трета от българите харесват като цяло начина, по който Европейският съюз се справя с кризата, а близо половината категорично смятат, че приемането на еврото би било лошо за страната ни.