Най-добрите от най-добрите в Лекарската лига на Дарик
Най-добрите от най-добрите в Лекарската лига на Дарик / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Най-добрите от най-добрите в "Лекарската лига" на Дарик
52315
Най-добрите от най-добрите в "Лекарската лига" на Дарик
  • Най-добрите от най-добрите в "Лекарската лига" на Дарик

298 лекари от 38 специалности, които получиха най-голям брой от гласовете на колегите си в пилотното издание на анкетното проучване на Дарик "Кои са най-добрите лекари в София". Те са и първите, които стават част „Лекарската лига", която Дарик радио учредява.

Разбира се, няма как една класация да е истинска, ако не бъдат откроени и лекарите, получили най-много гласове в нея. Имената бяха обявени от изпълнителния директор на Дарик Радосвет Радев. Това са доц. Нина Гочева, специалност Кардиология, доц. Иво Петров, специалност Кардиология, доц. Никола Владов, специалност Коремна хирургия, и д-р Божидар Славчев, специалност Акушерство и гинекология.

Проф. Драган Бобев беше единственият лекар, посочен от своите колеги като най-добрия в специалност Детска клинична хематология и онкология, което го прави абсолютен фаворит в нея.

Сред лекарите с най-много гласове е доц. Нина Гочева - национален консултант по кардиология.

"Развълнувана съм, може би за първи път в живота ми се случва такова вълнуващо нещо. Познавам повечето от колегите тук, с някои сме приятели. Присъединявам се към това, което беше казано, че това не е класация. Може би случайно някой има повече гласове, друг има по-малко. Важното е, че това наистина е цветът на софийската медицинска лекарска общност. И аз съм щастлива да съм между вас", заяви доц. Нина Гочева.

Проф. д-р Иван Миланов е изпълнителен директор на болницата по неврология и психиатрия "Св. Наум" в София и национален консултант по нервни болести.

"Това е, бих казал, едно признание, което ми доставя удоволствие. Смятам, че това е една много хубава инициатива. Нека вече да започне да се говори нещо хубаво за лекарите. Много време слушахме за лекарски грешки и недостатъци. Има ги, разбира се, но нека да чуем, че има и добри лекари в тази държава. Днес видяхме добрите лекари в София, нека утре да видим и в цяла България", каза д-р Иван Миланов.

Д-р Йорданов и д-р Михайлова работят в Националния център по онкология, те също дадоха своето мнение за инициативата на Дарик.

"Има малко суета, това е човешко, но смятам, че може би е необходимо, доколкото ние да направим една самооценка. Естествено, пациентите ще преценят. Има много колеги, които не са дошли днес, които също заслужават да присъстват. За мен този ден е чест. Специално в онкологията и образната диагностика има много млади колеги, много изгряващи звезди, аз съм за всички тях. Който обича професията си, със сигурност заслужава да дойде, а те са много", категоричен бе д-р Йорданов.

"Това е една много хубава кампания, за да се обърне внимание на обществото, да се припомни за голямата роля на лекарското съсловие изобщо. Изборът тук е много труден, трудно е да се класират най-най-добрите, но поне хората да се сетят и за добрия си лекар", заяви д-р Михайлова.

Д-р Васил Кьосев от ВМА е специалист коремна хирургия. Той открои от какво има нужда, за да се развива неговата специалност у нас:

"Може би от повече специализации за младите лекари, да бъдат финансово обезпечени, курсове и специализации в чужбина , да имат възможност болниците да закупуват съвременната апаратура, която излиза, това са нещата".

Чуйте първите коментари на класираните медици, както и повече за церемонията: