Трайков шокиран от твърденията, че не си е свършил работата
Трайков шокиран от твърденията, че не си е свършил работата / Sofia Photo Agency
Трайков шокиран от твърденията, че не си е свършил работата
51427
Трайков шокиран от твърденията, че не си е свършил работата
  • Трайков шокиран от твърденията, че не си е свършил работата

Трайчо Трайков заяви, че е подал оставка в петък на обяд, без да посочва мотиви в нея. Тъй като инициативата е на министър-председателя, той трябва да посочи мотивите, добави Трайков в интервю пред bTV.

"Когато кацнахме, министър Цветанов ме извика и ми каза, че има политическо решение да ми бъде поискана оставката и да я подам. Казах, разбира се, че щом министър-председателят я поиска, ще го направя незабавно. Но е факт, че с премиера тогава не разговаряхме. Разговаряхме впоследствие, той ми каза, че на него му е било пресъздадено по такъв начин случилото се около бизнес форума в Катар, че отговорността е изцяло моя", разказа министърът в оставка Трайчо Трайков.

Поради спецификите на Катар и бизнесът в тази държава нямаше особен смисъл да се организира форум, на който български бизнесмени да се срещнат със свои катарски колеги, за да обсъждат възможностите за съвместна работа, смята той. "Идеята за подобен форум беше изцяло на Министерството на външните работи. Аз изразих своя скептицизъм, но външният министър държеше да стане така. Той пое изцяло отговорността за организацията, отказвайки помощ от страна на нашето министерство", допълни Трайков:

"Когато на форума се видя кой присъства и какво е положението аз веднага писах на Николай Младенов: Ники, нещата не са добре! Там трябваше да присъства и министър-председателят. Аз, за разлика от всички останали, имам 120 свидетели къде съм бил по време на форума. Държа да подчертая, че аз като министър и моят екип от министерството сме организирали десетки форуми в чужбина, на които съм присъствал и никога досега не сме имали такъв провал. На плаж ходиха всички, без изключение. Ако има изключения, се извинявам предварително. Но всички ходиха на плажа, в това не виждам нищо лошо. Не ми е минало през ум да се оплача на премиера, че някой не си е свършил работата. Впоследствие вече, когато виждам изявленията на външния министър пред медиите, разбирам, че аз не съм го направил, но той е. И от това съм изключително разочарован".

Измил си е ръцете с вас, това ли казвате?

Бях изключително шокиран, когато го видях да казва, че всъщност МИЕТ не си е свършило работата. Бях абсолютно шокиран.