Според Цветанов Трайчо Трайков подал оставка поради лични мотиви
Според Цветанов Трайчо Трайков подал оставка поради лични мотиви / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Надя Коцева
Цветан Цветанов в „Седмицата” по Дарик радио – 17.03.2012
51426
Цветан Цветанов в „Седмицата” по Дарик радио – 17.03.2012
  • Цветан Цветанов в „Седмицата” по Дарик радио – 17.03.2012

Оставката на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков беше подадена пред премиера Бойко Борисов в деня, в който се прибрахме от Катар. Това обяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в "Седмицата" на Дарик.

По думите на Цветанов оставката на Трайков е заради лични мотиви. Самият министър в оставка обаче твърди, че вицепремиерът и вътрешен министър му е казал, че иска оставката му. "Просто трябваше да взема на хартиен носител оставката, която трябваше да бъде написана от него. На хартиен носител не ми я даде в четвъртък вечер, а само имаше устната договорка, че си е дал оставката и ще я подаде сутринта, тоест във вчерашния ден. Пред премиера каза, че си подава оставката във връзка с лични мотиви", подчерта вътрешният министър.

Попитан каква е отговорността на Трайков за Катар и дали е отговарял в колко часа да започне бизнес-форумът, който впоследствие не бе уважен от катарския бизнес, Цветанов отговори с въпрос: "Когато има организиран икономически форум и когато министърът на икономиката е там с представителите от българския бизнес - сто и няколко фирми, къде трябва да бъде според вас министърът на икономката? Това е форум, който е в интерес на българската икономиката. За един бизнес форум кой трябва да има отговорност? Водещ трябва да бъде министърът на икономката".

Оставката на здравния министър Стефан Константинов беше входирана преди пътуването ни в Катар, добави вицепремиерът.

Цялото интервю с Цветан Цветанов четете ТУК