Димитър Главчев: Работата на министрите се оценява от обществото
Димитър Главчев: Работата на министрите се оценява от обществото / БГНЕС, архив
Димитър Главчев: Работата на министрите се оценява от обществото
51365
Димитър Главчев: Работата на министрите се оценява от обществото
  • Димитър Главчев: Работата на министрите се оценява от обществото

Въпреки големите усилия на Стефан Константинов, обществото не е доволно от случващото се в здравния сектор. Така депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев коментира оставката на здравния министър.

По отношение на оставката на икономическия министър Трайчо Трайков Главчев обясни, че премиерът на няколко пъти е давал сигнали, че не е доволен от работата му, а в политиката трябва да се чете между редовете.

„Вие виждате, че имаше на няколко пъти, в които премиерът по особен начин завоалирано се опита да каже, че е недоволен от неговата работа. Общо взето в политиката трябва да се чете и между редовете. Когато се назначава който и да е, на каквато и да е позиция, от него се очаква да извърши някаква работа. Неговата работа се оценява от обществото в случаи, когато става въпрос за министри. Виждате, че не е доволно обществото от това, което се случва в здравния сектор, въпреки големите усилия, които положи министърът. Какво е логичното, което трябва да се случи, според вас, тогава", попита риторично Главчев.

На въпрос след обиколката по щандовете за яйца дали трябва да очакваме още оставки, депутатът от ГЕРБ заяви: „След обиколката по щандовете за яйца би трябвало да очакваме регулиране на цените".

По отношение на качествата на двете спрягани имена за нов здравен министър - на Менда Стоянова и Десислава Атанасова, Димитър Главчев заяви, че и двете вече са натрупали опит като народни представители, имат и познания, за да се справят с този пост. Депутатът от ГЕРБ припомни, че и новият икономически министър Делян Добрев е бил народен представител преди да е поканен да работи в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.