Трябва дебат за икономическата ни политика според Николай Младенов
Трябва дебат за икономическата ни политика според Николай Младенов / Sofia Photo Agency, архив
Нужна е дискусия за икономическата политика на България според Николай Младенов
51364
Нужна е дискусия за икономическата политика на България според Николай Младенов
  • Нужна е дискусия за икономическата политика на България според Николай Младенов

Трябваше на време да преценим, че първата част от бизнес форума в Катар не трябваше да бъде организиран по начина, по който беше организиран. Това коментира в кулоарите на парламента външният министър Николай Младенов.

„Посещението в Катар трябваше да бъде изложение на българския бизнес, така бяха подбирани от Министерството на икономиката компаниите. За съжаление това не се случи. Изложението на българския бизнес не беше организирано навреме и не можа да се случи. Това, което успяхме да направим, е да спасим все пак по някакъв начин във външно министерство организацията на това събитие с бизнес форума и срещите там. Не искам да обяснявам кой за какво носи вина. Това, което искам всички да сме наясно, че като държава трябва да знаем две неща. Не може да очакваме в рамките на първите 15 минути или 15 секунди на едно случващо се събитие да постигнем резултатите. Резултатите се постигат с много работа и оттук нататък имаме много работа, която да свършим", коментира още министър Младенов.

По думите му важното е оттук нататък да имаме сериозна дискусия за икономическата политика на България, за начина, по който ще насърчаваме българския износ. „Това е сериозното. Всичко друго, наричайте го кухня, както искате го наричайте, мен не ми е интересно", добави външният министър Николай Младенов.