Могъща партийна коалиция застава зад Николай Димитров в Несебър
Могъща партийна коалиция застава зад Николай Димитров в Несебър / пресцентър Николай Димитров
Могъща партийна коалиция застава зад Николай Димитров в Несебър
46308
Могъща партийна коалиция застава зад Николай Димитров в Несебър
  • Могъща партийна коалиция застава зад Николай Димитров в Несебър

 

Независимият кандидат за кмет на община Несебър Николай Димитров спечели подкрепата на 6217 гласоподаватели на първия тур в местните избори.

Този силен вот му донесе над 46% от гласовете и накара партийните щабове на съпрениците му сериозно да преосмислят стратегиите си.

Със смущаваща разлика зад досегашния кмет остават опонентите му от ПП ГЕРБ, които ще се опитат да спечелят одобрението на избирателите на балотаж.

Днес около Николай Димитров демонстративно застанаха повече от влиятелни лидери на мнение и водачи на политически формации, които изразиха пълната си и категорична подкрепа за него.

Най-силно представителство в местния парламент ще имат съветниците на ПП „Море” начело с г-н Благой Филипов, който прогнозира, че бъдещият кмет ще може да разчита на съдействието на поне 16 съветника, които са представители на няколко центристки и леви партии.

Между тях са българските социалдемократи, водени от Константин Нищелков, Либералния съюз на Пейко Янков и още няколко знакови фигури в местната политика.

Въпреки че БСП останаха извън общинския съвет техният лидер Кирил Жеглев също изрази пълната си подкрепа към Николай Димитров.

От своя страна той благодари на всички гласували в изборния ден и на опонентите си, които са водели честна и почтена кампания.

Коментарът на Николай Димитров преди втори тур можете да прочетете тук или да чуете в звуковия файл.

 

6217 души са ви подкрепили от общо над 13000 гласували. Как приемате тази  подкрепа?

Това е добър резултат, даже много добър и отлична оценка за свършената работа през последните четиири години, през които бях кмет на община Несебър

Смятате ли, че хората гласуваха така масово , за да неутрализират страха, натиска и корпоративния вот?

Да, това е ответният удар, това е тяхната реакция. Много хора от община Несебър не успяха да гласуват, а ако го бяха направили, нямаше изобщо да има втори тур.

Какво през тази седмица ще ви остане да кажете, да препотвърдите или вече смятате, че всичко сте казал и показал?

Вижте, аз съм казал много неща в кампанията. Представих своя отчет пред моите съграждани, защото те са мои работодатели и ме бяха назначили на тази работа. Дал съм за оценка моята програма за следващите четири години, която е малка, кратка и  изпълнима, защото аз обещавам само реални неща. В момента само се срещам с приятели, с близки и познати, с мои съграждани.

До вас застанаха доста влиятелни хора, представители на големи политически сили. Като какъв знак приемате този факт?

Това също е едно доказателство, една оценка за това, че през годините сме работели и сме защитавали интересите на хората от община Несебър. Гледали сме да обединяваме, да няма раздори, работим заедно, защото всички, които обслужват големите корпоративни интереси, нямат желание местните хора да бъдат единни.

В предходни мандати, в минали години имаше разделение, имаше интриги, съветниците бяха разделени на фракции, с тях и жителите. Има една поговорка „В мътна вода се лови най-много риба" и корпорациите и техните слуги искат точно това, тук да е мътна водата, за да си прокарват своите интереси.

Това явление спря. Това  е ясен знак, че тук се работи честно и открито и насочено към нашите съграждани, за да имат те самочувствие на стопани на града си.

Какво е вашето лично обръщение към всички, които гласуваха и към онези, които не гласуваха?

Уважаеми съграждани, направете така, че на 30 октомври Несебър да остане единен, обединен, да остане в ЮНЕСКО и да остане гордостта на България, защото принадлежи на света и на бъдещето.

С коя бюлетина могат да гласуват за всичко това?

Не обичам да прекалявам с това, но сега ще го кажа. Бюлетината е номер 22.