Поля Станчева е кандидатът за вицепрезидент от РЗС
Поля Станчева е кандидатът за вицепрезидент от РЗС / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Поля Станчева е кандидатът за вицепрезидент от РЗС
44627
Поля Станчева е кандидатът за вицепрезидент от РЗС
  • Поля Станчева е кандидатът за вицепрезидент от РЗС

РЗС издигна столичния общински съветник от ГЕРБ Поля Станчева за кандидат за вицепрезидент. От партията вече съобщиха, че претендентът им за президентския пост ще е Атанас Семов.

Кандидатът на партията за президент призова премиерът Бойко Борисов да оттегли кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, защото около тях имало корупция. От БСП пък видяха в кандидата за вицепрезидент на РЗС сигнал за разпада на управляващата партия. Кандидатът за кмет на столицата, издигнат от БСП, Георги Кадиев коментира, че това е началото на разпада на ГЕРБ: "Хора започват да бягат от тях, защото усещат, че са използвани, че някой друг взима парите, ползвайки тяхното реноме, имидж".

Лидерът на РЗС Яне Янев коментира при представянето на Поля Станчева, че тя е един от най-острите критици на злоупотребите на ГЕРБ. По думите му, Станчева е безспорен професионалист и силна личност.

Станчева обясни, че се е съгласила на тази стъпка, защото е убедена в нуждата от нова Конституция, а освен това РЗС е единствената партия, която провежда антикорупционна политика: "За съжаление бяха продължени недопустимите корупционни практики, всички задкулисни зависимости. В столичната община, където бях свидетел, се случваха събития, вземаха се задкулисни решения, за които, ако обществото научи, не само няма да гласува, но ще линчува онези, които дойдоха с обещанието за прозрачност".

Поля Станчева е кандидатът за вицепрезидент от РЗС
netinfo