Цветанов действал като Али Баба по магистралите според Яне Янев
Цветанов действал като Али Баба по магистралите според Яне Янев / снимка: DarikNews.bg
Янев: Цветанов действа като Али Баба и 40-те разбойници по магистралите
44239
Янев: Цветанов действа като Али Баба и 40-те разбойници по магистралите
  • Янев: Цветанов действа като Али Баба и 40-те разбойници по магистралите

Повече от 70 билборда на партия "Ред, законност и справедливост" с мотото "Ще уволня Бойко Борисов!" от общо 100 в цялата страна за две нощи са премахнати по вандалски начин, обяви в Благоевград лидерът на партията Яне Янев.

"Считаме, че такова безобразие не може да се случи в нормална и правова държава", коментира той. По думите му, Цветан Цветанов не работи като вътрешен министър, а като Али Баба с 40-те разбойници, които властват по магистралите и свалят рекламата на единствения им политически опонент - РЗС. Според Янев е абсурдно извършителите на вандалския акт да останат скрити, тъй като денонощно по пътищата има коли на Пътна полиция.

Лидерът на РЗС каза, че партията ще внесе сигнал във Върховната касационна прокуратура с искане за незабавни действия по случая. Той разкри, че фирмата, поддържаща билбордовете, е била заплашвана 10 пъти.

Яне Янев изрази своята убеденост, че тези, които стоят зад взрива в централата на РЗС са свалили билбордовете. Според него същите са контролирани от властта, което показва страх, безсилие и безпомощност.