РЗС вещаят провал на изборите в Стара Загора наесен
РЗС вещаят провал на изборите в Стара Загора наесен / снимка: Sofia Photo Agency, архив
РЗС вещаят провал на изборите в Стара Загора наесен
43976
РЗС вещаят провал на изборите в Стара Загора наесен
  • РЗС вещаят провал на изборите в Стара Загора наесен

Ако до броени дни не бъде разрешен казусът Гълъбово, има голяма опасност президентските избори да бъдат опорочени и да бъдат оспорени и касирани наесен. Тези опасения изложи в Стара Загора лидерът на политическата партия „Ред, законност, справедливост” Яне Янев.

Вече две години общината няма кмет, а по закон единствено той има правомощията да подготви и проведе местните избори. След консултацията със специалисти е станало ясно, че изборът на кмет не е в правомощията на местната власт, обясни  председателят на Общински съвет-Гълъбово Янка Петрова. „Общинският съвет избира зам.-кмет за временно изпълняващ длъжността, когато няма издадена заповед за заместване от кмета. Ние обаче имаме такъв - Пламен Бараков, който е в неплатен отпуск”, обясни тя.

Лидерът на РЗС допълни, че още на първия ден на Парламентарен контрол в края на месец август ще отправи специално питане относно дипломата за висше образование на Николов. „Ясно е, че тази диплома просто е написана. Но други хора покрай нея и него ще загазят, и то много”, категоричен е Янев.

Кълбото от интереси, злоупотреби и корупция в Стара Загора и областта така се е заплело, че може само със спешна операция без упойка да бъде разплетено. Това обобщение направи лидерът на РЗС Яне Янев. Той обясни, че преди седмица е получил информация за областния управител, че „след последното му изявление за обгазяването на Стара Загора, е извикан в кабинета на вътрешния министър Цветан Цветанов, да напише сто пъти на бял лист „Няма да се занимавам с обгазяването на Стара Загора”.