Атанас Семов е кандидатът за президент на РЗС
Атанас Семов е кандидатът за президент на РЗС / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Атанас Семов е кандидатът за президент на РЗС
42756
Атанас Семов е кандидатът за президент на РЗС
  • Атанас Семов е кандидатът за президент на РЗС

Атанас Семов от РЗС е четвъртият официално обявен кандидат за президент след Волен Сидеров, Меглена Кунева и Румен Христов. Семов призна, че влиза в битката за държавен глава с ясното съзнание, че ако не се представи добре в нея е свършено с политическата му кариера. Пред делегатите на четвъртия конгрес на партията, който се проведе в НДК, синът на известния писател и публицист Марко Семов каза, че това може би е едно от най-рискованите решения в живота му, но е готов на саможертва.

41-годишният заместник-председател на РЗС, Атанас Семов е юрист по образование, доктор по европейско право. За кратко беше заместник-председател на Народното събрание, но след като групата на РЗС в парламента се разпадна, той трябваше да се оттегли от поста. Семов е семеен, баща на две деца - Марко и Йоана, която се роди в края на месец март тази година.

Образът на кандидата за президент, лидерът на партията Яне Янев, допълва с думите: „Той е реформатор по дух, патриот по душа. Животът му е поредица от труд и ясни цели. Има дисциплиниран ум, който анализира бързо и отсича трудно. Не е популист, защото не лъже, а не лъже, защото е възпитан от духовно богати родители, които обичат отечеството. Морален е, защото притежава ценности и принципи. Създал е здраво семейство с две прекрасни деца и още по-прекрасна жена. Той е от малкото личности в България, които имат силата, опита и компетентността да бъдат на висотата на поста държавен глава на Република България”.

Кандидатът за президент на РЗС Атанас Семов каза, че битката, в която влиза е за сърцата на българите, за които учителската показалка стои по-високо от полицейската палка. И още: „Няма да променям нито лошия материал, нито чипа на българите. Ще се опитам да сменя лошия политически елит. А в чипа да намеря и поведа напред изконно красивото, доброто, градивното. Затова на тези избори ние трябва не просто да победим бездуховната власт на самодоволната харизма и измамната полицейщина, а да ликвидираме 20-годишното статукво на крадливата посредственост”.

По време на кампанията, а и ако бъде избран за президент, Атанас Семов обеща да работи за това правителството на Бойко Борисов да бъде свалено от власт, да се премине към предсрочни избори и съставянето на Велико Народно събрание, което да гласува, след проведен референдум, нова Конституция.

На конгреса си в НДК РЗС избра и някои от кандидатите си за кметове на предстоящите местни избори. Сред имената отсъстват тези, които ще се борят за градоначалници на София, Варна, Бургас. Лидерът на партията Яне Янев обеща до края на юли и те да стават известни.