Шофьорът чул силен трясък от задната част на автобуса
Шофьорът чул силен трясък от задната част на автобуса / снимка: DarikNews.bg, Пловдив
Шофьорът чул силен трясък от задната част на автобуса
42594
Шофьорът чул силен трясък от задната част на автобуса
  • Шофьорът чул силен трясък от задната част на автобуса

Катастрофиралият автобус е собственост на фирмата "Бургас Тур-90", но лицензът за превоз е на фирмата "Ентуртранс". Това обясни пред Дарик Николай Точев, временен управител на бургаския офис на "Ентуртранс". Той заяви, че фирмата притежава международен лиценз, но не го използва, тъй като се занимава само с вътрешни превози.

Управителят е разговарял с шофьора след 1 часа, когато вече е била пристигнала полицията. Шофьорът е казал, че е чул силен трясък от задната част на автобуса. Според Точев е възможно спукване на задна гума или на две задни гуми.

Шофьорът е казал, че автобусът се е носел наляво-надясно, след което се е преобърнал. Точев допълни, че шофьорът изобщо не е говорил с него за запалване.

Управителят на фирмата обясни, че автобусът е минал технически преглед. В отговор на журналистически въпрос дали автобусът е имал проблеми преди няколко седмици, Точев каза, че е имало, като тогава шофьорът е казал, че "предницата тресе", след това автобусът е и бил откаран в сервиз и проблемът е бил отстранен.

Автобусът марка "Мерцедес", пътуващ от София за Бургас, тази нощ се е преобърнал и запалил на автомагистрала "Тракия". Осем души са починали, двама са с опасност за живота, 18 са ранени с различни травми, без опасност за живота.