Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера
Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера / снимка, архив: БГНЕС
Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера
25619
Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера
„Синята коалиция" приветства оставката на Кольо Парамов
  • Кольо Парамов подаде оставка като съветник на премиера
  • „Синята коалиция" приветства оставката на Кольо Парамов

Кольо Парамов подаде оставка като икономически съветник на министър-председателя Бойко Борисов. Пред Дарик Парамов обясни, че не иска да става пречка противниците на премиера да блокират неговата ангажираност в промяната на политическата система в страната. Ето какво още каза Парамов:

Не мога да ставам пречка за нормалното функциониране на правителството и да давам повод противниците на министър-председателя да блокират неговата ангажираност с промяната на политическата система в страната и изграждането на един коренно различен политически модел, по който да гарантира по-добри условия за работа в перспектива. Ако аз съм причината за това, то сериозният политик би следвало да отстъпи крачка назад и да приеме реалностите такива каквито са.

Просто се експонира, пропагандна схема, много силна. Аз знам откъде идва. Има доста икономисти, наричам ги така придворни икономисти, които в продължение на 12-14 години ползват всички правителства да представят ангажиментите, организират конференции и говорят златни, сериозни, хубави работи само и само да се харесат, но без да оценяват развитието на реалния стопански живот в страната.

Смятах, че ще работим в името на България. Но щом не съм достатъчно добре оценен и щом съм приет така, аз не мога да създавам пречки на премиера Борисов да реализира своята програма и да го поставя под някаква угроза.

Синята коалиция" приветства оставката на бившия икономически съветник на премиера Кольо Парамов. „Такъв специалист по хиперинфлация няма място в правителството", заяви по време на пресконференция лидерът на СДС Мартин Димитров. Зам.-председателят на ДСБ Иван Иванов пък определи Парамов като една от мрачните фигури на българската банкова система и допълни, че съветникът е бил важна фигура в структурите на бившата ДС.

От ДСБ попитаха защо не са били намерени аргументи Кольо Парамов изобщо да не е съветник на министър-председателя. Мартин Димитров призова Бойко Борисов ако иска да прави дясна политика, да потърси експерти сред десните партии.