Семейството на Джако отмени поклонението в „Невърленд
Семейството на Джако отмени поклонението в „Невърленд / снимка: БГНЕС
Джако се страхувал, че могат да го убият
20841
Джако се страхувал, че могат да го убият
  • Джако се страхувал, че могат да го убият

Семейството на Майкъл Джексън изненадващо обяви, че планираното за петък поклонение пред Джако в имението „Невърленд" се отменя. Засега не е ясно дали то ще бъде преместено на друго място или ще бъде пренасочено за друг ден. Близките на Краля на попа казват, че имат идея за подобно събитие, но когато уточнят всички подробности около него, чак тогава ще ги обявят официално.

Засега не е отменена планираната за неделя възпоменателната церемония за Майкъл Джексън, която ще проведе в тесен семеен кръг.

Междувременно стана яасно, че завещанието на Майкъл Джексън е внесено във Върховния съд на Лос Анджелис и в него певецът поверява на своята майка грижата за трите си деца, а в случай, че тя почине - на певицата Даяна Рос.

"Ако едно или повече от моите деца са непълнолетни в момента на моята смърт, аз поверявам на майка си Катрин Джексън грижата това или тези деца и неговото или тяхното имуществото", е написано в завещанието. "Ако Катрин Джексън не ме надживее, или не е в състояние, не желае това попечителство, аз поверявам на Даяна Рос моето или моите деца и тяхното имущество", добавя той.

В завещанието се казва още, че състоянието на певеца е изцяло предоставено на "Michael Jackson Family Trust". В документа не се уточнява кои са членовете на този тръст.

Дни преди смъртта си Кралят на попа Майкъл Джексън се е страхувал, че някой може да го убие. Това съобщи сензационно близък до семейството човек, цитиран от вестник „Дейли експрес". По думите му Джако е бил уплашен, че някой иска края на живота му най-вече заради богатството му. Ако тези твърдения се окажат сериозни, те могат да обърнат разследването на 180 градуса и то да се превърне в такова за убийство. 

В дома на Джексън в Лос Анджелис е било открито изключително силно и опасно лекарство. Препаратът „пропофол" можел да доведе до спиране на сърцето дори и без да се приема в комбинация с други болкоуспокояващи лекарства. В първите часове след смъртта на Майкъл Джексън официално беше съобщено, че Кралят на попа е починал именно, защото сърдечната му дейност е спряла.

Специалисти коментират, че препаратът „пропофол" е абсолютно забранено да се изписва на пациенти за домашно използване например. Той се прилагал за упойка при операции, отбелязват запознати с характеристиките му.