Майкъл Джексън не е оставил завещание?
Майкъл Джексън не е оставил завещание? / снимка: БГНЕС
Майкъл Джексън не е оставил завещание?
20804
Майкъл Джексън не е оставил завещание?
  • Майкъл Джексън не е оставил завещание?

Дни след смъртта на Краля на попа новият въпрос, който си задават мнозина е оставил ли е Майкъл Джексън завещание или не? Семейството на изпълнителя твърди, че сред документите, с които разполага няма такова. Това би означавало, че единствените наследници на богатството му са трите му деца. Според други информации обаче Джако е написал завещание още преди години и го е предал на един от адвокатите си.

Wall Street Journal съобщава, че последното завещание на певеца е от 2002 година. В момента то се намира в дългогодишния адвокат на Майкъл Джон Бранка, който трябва до няколко дни да го представи на съда в Лос Анджелис. В текста, за изненада на мнозина, липсвало името на бащата на попзвездата. По волята на Джексън имуществото му щяло да се раздели между майка му, децата му и няколко благотворителни организации.

На фона на тези предположения майката на изпълнителя Катрин Джексън получи правото временно да се разпорежда с част от имуществото на попзвездата. 79-годишната Катрин има и временно попечителство върху трите деца на Джако. Принс Майкъл Джуниър, Парис Майкъл Катрин и Принс Майкъл Втори са при баба си още от момента, в който стана ясно, че Кралят на попа е мъртъв. Съдебната битка за попечителството обаче тепърва започва. Причината е, че и майката на децата, медицинската сестра Деби Роуи, е готова на всичко, за да си ги получи. Две от тях са нейни, за третото никога не се разбра от коя жена е.

Историята се заплита и покрай твърденията на американски медии, че Деби Роуи се е отказала от родителските си права още преди десетина години. Тогава Майкъл Джексън й е платил малко повече от 8 милиона долара, за да го направи. Този факт поставя още повече въпросителни след въпроса: при кого ще останат децата на Майкъл Джексън?

На 6 юли Върховният съд в Лос Анджелис ще трябва да се произнесе отново по казусите с имуществото на Майкъл Джексън и попечителството върху децата му.

Все още няма яснота кога и къде ще бъде погребението на Краля на попа, единственото сигурно е, че гробът няма да бъде в имението му Neverland. Бащата на звездата обясни пред журналисти, че датата на погребението ще бъде уточнена едва след като бъдат обявени резултатите от повторната независима аутопсия на изпълнителя, която беше поискана от семейството му. Основното й преимущество е, че роднините на Джако ще имат правото да видят доклада от нея, преди той да бъде разпространен официално. 79-годишният Джо Джексън е категоричен, че Майкъл Джексън ще бъде погребан, когато се разбере от какво в действителност е починал.

Шокиращи факти пък разкри пред радио „Ехото на Москва" ръководителят на един от най-големите фенклубове на Джако. Според Гари Тейлър от петък насам, когато почина Кралят на попа, 12 негови фенове са се самоубили след като са научили новината за смъртта на Майкъл. "Депресията ще се задълбочи още повече след погребението на певеца. Тогава почитателите му ще проумеят истински, че той никога няма да се върне", казва Тейлър.

Към желаещите да спечелят нещо от смъртта на Майкъл Джексън се присъедини и компанията Nike. Тя пусна на пазара фланелка, посветена на него. На лицевата й страна е силуетът на певеца, логото на фирмата и това на Футболната федерация на САЩ. На гърба има надпис "Jackson" и числото 5. Актуалната блузка се продава за 89,95 долара. От Nike съобщават, че Джако в продължение на много години е поддържал футболните национали на САЩ, затова и "продажбата на фланелка с неговото име цели да се отдаде почит на паметта му".

Световните медии разпространиха и още една любопитна подробност за последните дни от живота на Джако. Между 1 и 9 юни той е снимал нов видеоклип, твърди Асошиейтед прес. Премиерата на видеото е била планирана за месец юли. Не се съобщават подробности обаче за това на коя песен Майкъл Джексън е направил клип и дали все някога той ще види бял свят. Според запознати мястото, където Кралят на попа е снимал, много напомняло на атмосферата в легендарното видео към песента "Thriller".