Задържаният за двойното убийство пред „Соло” остава в ареста
Задържаният за двойното убийство пред „Соло” остава в ареста / снимка: DarikNews - Юлиана Николова
Задържаният за двойното убийство пред „Соло” остава в ареста
19088
Задържаният за двойното убийство пред „Соло” остава в ареста
  • Задържаният за двойното убийство пред „Соло” остава в ареста

Софийският градски съд остави в ареста 22-годишния Илиян Тодоров. Перничанинът е обвинен в убийството на 21-годишния Кирил Въжаров и 24-годишния Васил Александров след спречкване в събота сутринта пред дискотека „Соло”.

Магистратите наложиха най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” на Илиян Тодоров, след като прецениха, че има обосновано предположение, че именно той е извършител на престъплението. Освен това съдебният състав счете, че има опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление.

Срещу Тодоров в понеделник – 20 април, бяха повдигнати обвинения за умишлено убийство по хулигански подбуди. Прокурорът по делото Димитър Димитров заяви в съдебната зала, че според свидетелските показания обвиняемият е внесъл ножа в дискотека, след като го скрил в дамската чантичка на своя приятелка. След убийството Тодоров се е качил в таксиметров автомобил. Шофьорът на таксито е успял да разпознае обвиняемия при показанията си.

Според прокурора Илиян Тодоров се е опитал да затрудни разследването затова е сменил цвета на косата си и е изключил мобилния си телефон.

Защитниците на Тодоров поискаха мярка за неотклонение „домашен арест”. Поводът е, че няма достатъчно доказателства, които да сочат вината на техния подзащитен. Съдебният състав не уважи тяхното искане.

Ако вината на Илиян Тодоров бъде доказана, той може да получи от 15 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор. Решението може да се обжалва пред САС в тридневен срок.

На 18 април пред дискотека "Соло" на ул. "Позитано" в столицата смъртоносно бяха намушкани 21-годишният Кирил Въжаров, вратар на Националния отбор по хокей и на отбора на "Славия”, и 24-годишният Васил Александров, а третото момче Кирил Димитров беше тежко ранено. Кирил Въжаров почина на място, а приятелят му Васил Александров на път за болницата. Младежът, останал жив, е станал свидетел на убийството на двамата си приятели.

Задържаният за двойното убийство пред Соло остава в ареста
netinfo