Двойното убийство пред „Соло” станало заради английска реч
Двойното убийство пред „Соло” станало заради английска реч / снимка: БГНЕС
Двойното убийство пред „Соло” станало заради английска реч
19050
Двойното убийство пред „Соло” станало заради английска реч
  • Двойното убийство пред „Соло” станало заради английска реч

Скандалът пред дискотека „Соло”, при който бяха убити двама младежи, е започнал заради разговор на английски – това каза пред Дарик 23-годишният Стефан – приятел на задържания за убийството Илиян Тодоров. Според него, каквото и да е направил приятелят му, е било при самозащита.

 

В нощта срещу събота компания от софтуерни специалисти показват София на колеги от чужбина. Единият от тях е Илиян Тодоров – по- късно задържан за двойно убийство. Другият е 23-годишният Стефан: „В момента, в който тръгнахме по „Позитано”, се разминахме с едно момче, което държеше чаша в ръце, видимо пийнал. Той ни направи забележка, че говорим на английски език, каза, че това е неговата държава и ще се говори на български. Застана пред мен доста агресивно, каза ми, че не съм му приятен и да се махам. Аз го попитах защо аз да трябва да се махна, след като той е дошъл. Тогава колегата ми застана между нас и каза нещо на английски език и момчето се подразни още повече. Тогава замахна да ме удари. Секунди преди това видях как дотичаха и неговите приятели. Следващото нещо, което видях, беше как момчето ми посяга с чаша и я разбива в главата ми. Оттам нататък ми се въртят картини в главата – как ме бият, как ме душат върху една кола”.

 

Стефан казва, че не е видял нито нож, нито телата на двете момчета. Запознал се с родителите на задържания Илиян след инцидента: „Те казват, че синът им е в изключително тежко психическо състояние. Казаха ми също, че и на тях им е потвърдил, че е видял как те и него са го нападнали, как са ме нападнали мен и как реално е имало опасност за мен. Каквото и да е направил, той го е направил, за да ни защити”.

 

Стефан не иска да се споменава фамилията му, защото се страхува за живота си. Притесняват го заплахите на близките на убитите младежи за саморазправа.