Двама убити пред дискотека в София
Двама убити пред дискотека в София / снимка: БГНЕС
Спортист и криминално проявен убити при сбиване в София
18992
Спортист и криминално проявен убити при сбиване в София
  • Спортист и криминално проявен убити при сбиване в София

Двама младежи – на по 21 и 24 години, са починали след като са били наръгани с нож при сбиване пред столичен клуб на улица "Позитано". Около 4.00 часа тази сутрин две групи младежи излезли пред входа на дискотека „Соло” и започнали разправия, която преминала в пиянски бой.

 

Първата групичка се състояла от три момчета. Двама от тях са били ранени смъртоносно с нож в гърба. Единият се казва Васил Насков Александров, за когото в МВР има заявителски материал за опит за фалшифициране на документи. Другият загинал е 24-годишният Кирил Въжаров, който е вратар на националния отбор по хокей на България, научи Дарик.

 

Третото момче е ранено и впоследствие е откарано в „Пирогов” без опасност за живота.

 

Нападателят си е тръгнал от мястото с такси.

 

От МВР съобщиха, че камерите, разположени край дискотеката, са заснели вероятния извършител и качването му в таксиметровия автомобил. Предприети са издирвателни действия за установяването и задържането му, посочиха още от МВР.

 

На 5 декември миналата година след пиански побой пред дискотека в столичния „Студентски град” почина 20-годишният студент по фармация Стоян Балтов от Сливен.

На 28 януари тази година 22-годишният студент Найден Вучков бе убит с нож след разправия с непознати, употребили алкохол.

Убийствата на двамата студенти станаха причина за редица протести в столицата.