БСП не разглежда въпроса за оставка на Орешарски заради скандала в НАП
БСП не разглежда въпроса за оставка на Орешарски заради скандала в НАП / снимка: DarikNews

Не е поставян въпрос за оставката на министъра на финансите Пламен Орешарски по повод скандала с източването на ДДС в Националната агенция за приходите, стана ясно след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

 

„Спрете с глупостите. Орешарски е един от най-добрите министри в правителството”, коментира премиерът Сергей Станишев. Той съобщи за съвместна среща с финансовия министър през седмицата, на която ще присъстват и председателят на Държавната агенция за национална сигурност и ръководството на НАП. По думите му, трябва да има сигурност и стабилност в тази институция.

 

От БСП отрекоха да имат информация за прокурор, който да е предупредил бившия директор на приходната агенция Мария Мургина за водене на разследване срещу нея.

 

Министър-председателят отказа да коментира изказването на председателя на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс с аргумента, че предпочита да се съсредоточи върху турнира по шахмат, на който той трябваше да открие. При посещението си у нас, Мартенс призова премиерът да се извини за твърденията си, че Европейската комисия прилага двойни стандарти. „Учудващо е, че Мартенс смята изявленията на г-н Борисов за нещо искрено. То, че е искрено, е искрено. И аз така мисля”, каза още Станишев. Той отново заяви, че изказването за „човешкия материал" е обидно.

 

Премиерът представи и обновения сайт на партията. По думите му, в него ще има повече информация за социалистите, а интернет-потребителите ще могат да изказват мнението си по актуални проблеми. Станишев обясни, че се създава и раздел „Невероятно, но факт", в който ще има интересни случаи с родните политици.

 

Левицата е изготвила график за министрите и зам.-министрите за обиколки в страната, които трябва да започнат до края на месеца. На тях ще бъде обсъдено направеното през мандата, икономическия план на кабинета, както и вижданията на гражданите за начина на провеждане на избори.