Станишев не очаква оставка от министъра на финансите
Станишев не очаква оставка от министъра на финансите / снимка: DarikNews - Юлиана Николова

Премиерът Сергей Станишев определи като „измислица" възможността за оставката на финансовия министър Пламен Орешарски заради случая „Мургина". Това стана по време на първата копка на новия участък от метрото между „Младост" и бул. „Цариградско шосе". Тя бе направена от премиера и столичния кмет Бойко Борисов.  

 

Сергей Станишев прие оставката на изпълнителния директор на приходната агенция Мария Мургина в четвъртък. На директен въпрос дали до края на тази седмица ще последва и оставката на финансовия министър,  премиерът обаче отговори така: „Това е измислица на господин Кадиев".

 

От своя страна столичният кмет отказа да прави коментар на случващото се в Националната агенция за приходите:

 

„Днес сме се разбра ли с премиера, правим много хубави неща за софиянци, утре също е ден. Нали видяхте Европейската инвестиционна банка – това е банката на ЕС. Политиката е едно – там може да сме най-големите врагове, толерират, когато има мислещи институции”, заяви Борисов.

 

И премиерът, и кметът бяха категорични, че трябва да се демонстрира сътрудничество пред Европейската инвестиционна банка. Ако това стане, до края на месеца или в началото на следващия премиерът и кметът ще направят още една първа копка – този път на завода за боклук в столицата.