Съсобственикът на „Фрог нюз”: Нападението над Огнян е заради работата
Съсобственикът на „Фрог нюз”: Нападението над Огнян е заради работата / БГНЕС

Нападението над Огнян Стефанов е свързано с работата му. Последното му разследване е свързано с корупция. Това каза в интервю за Дарик радио съсобственикът на „Frog news” и приятел на Стефанов, бизнесменът Младен Мутафчийски.

Огнян беше ли заплашван, знаете ли дали се е страхувал за живота си в последните дни?

Не, не, напротив, даже винаги е бил лъчезарен човек и даже буквално вчера сутринта разговаряхме, той ми казваше какви планове има, какво иска да прави, как иска да разшири сайта „Frog news”, за да го направи още по-аналитичен.

Работеше ли върху някакво разследване, за което да ви е споделял?

Той е разследващ журналист, сподели с мен, че има неща, които би искал да каже, които иска да напише във „Frog news” и работеше по различни теми.

Горе-долу в каква посока – наркотици, проституция, корупция?

Неговата област е корупцията.

По изричната молба и настояване на съпругата на Огнян Стефанов – Мария Стефанова и неговото семейство за здравословното състояние на пациента няма да бъдат давани никакви сведения. Журналистът Огнян Стефанов от сайта “Фрог Нюз” е с опасност за живота във Военномедицинска академия (ВМА). Стефанов е със счупени два крака, една ръка, травми по гръбнака. Пациентът е в хеморагичен шок, на командно дишане. Направени са му множество изследвания – скенер, рентген, клинични изследвания. Намира се под наблюдение.